Меню від шефа

Переглянути меню

Гінтс Осіс народився в мальовничому латвійському містечку Ауце, що на кордоні з Литвою і яке славиться своїми фруктовими садами та озерами. Його потяг до кулінарії проявився в ранньому дитинстві, коли він нишком стежив, як бабця та мама куховарили. І ще з першого класу, коли Гінтса запитували, ким він хоче стати, то без вагань відповідав, що кухарем. Із третього класу на літніх канікулах почав працювати на кухні – чистити картоплю і цибулю, мити посуд.

Після закінчення середньої школи розпочалося професійне навчання на кулінарного технолога. Першими вчителями Гінтса були шеф-кухарі з Німеччини, які заклали основу його знань європейської кухні та специфіки роботи ресторану при готелі. З 1996 року він почав працювати самостійно.

З азіатською кухнею Гінтс мав змогу познайомитися, працюючи протягом п’яти років з японським шеф-кухарем. А враховуючи те, що Латвія транзитна країна, а Рига портове місто, в Гінтса була можливість попрацювати з італійськими та іспанськими кухарями. Це стало неоціненним досвідом у його кар’єрі шеф-кухаря.

А Латвія і географічно, і ментально країна наближена до Скандинавії, і Гінтса завжди цікавила кухня таких країн, як Норвегія та Данія. Тому, не вагаючись, він вирішив поїхати для обміну досвідом в Норвегію.

Україна для Гінтса Осіса – це країна з багатими кулінарними ресурсами і цікавим ринком продуктів. Львів, у свою чергу, – центр культури і туризму, в якому є перспективи для органічного поєднання різних кулінарних традицій, а робота в Україні – це можливість вчитися самому і навчати інших, як розвивати ресторанну культуру.